Maandelijkse Archieven: Juli 2023

  1. Wat is een carbo-loader en hoe kan ik een carbo-loader gebruiken?

    Een carbo-loader is een product dat speciaal is ontwikkeld om de glycogeenvoorraden in je spieren te optimaliseren. Het is vooral populair onder duursporters, zoals hardlopers, wielrenners en triatleten. Door het gebruik van een carbo-loader kun je je prestaties verbeteren en vermoeidheid tijdens langdurige inspanningen verminderen.

    Lees meer »
  2. Waarom is nachtrust belangrijk bij krachttraining?

    nachtrust krachttraining

    Een goede nachtrust is essentieel voor het herstel van het lichaam na krachttraining. Tijdens het slapen wordt groeihormoon afgescheiden, wat een belangrijke rol speelt bij spiergroei en spierherstel. Daarnaast wordt tijdens de slaap het immuunsysteem versterkt en worden ontstekingen verminderd, wat kan helpen bij het herstel van spierschade veroorzaakt door krachttraining. Wij geven je in deze blogs tips over het verbeteren van je nachtrust en leggen uit wat slechte slaap met je progressie kan doen

    Nachtrust voor herstel na krachttraining

    Veel krachtsporters hebben hun focus liggen op training en voeding. Heel goed, want beide aspecten zijn belangrijk bij het bereiken van meer progressie. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om genoeg

    Lees meer »
  3. Push Pull Legs schema voor krachttraining

    push pull legs schema

    Een push-pull-legs (PPL) schema is een populair trainingsprogramma voor krachttraining, waarbij de trainingen zijn opgedeeld in drie verschillende categorieën: push, pull en legs. De ene training doe je oefeningen met een drukbeweging, de andere training oefeningen waarbij je een trekkende beweging maakt en tot slot heb je een legday. In deze blog van Sportfoods lees je alles over de voordelen en nadelen van PPL en vind je een gratis voorbeeld push pull legs schema.

    Wat is het Push Pull Legs schema?

    Het Push Pull Legs (PPL) schema is een populaire trainingsmethode waarbij het lichaam wordt opgedeeld in drie verschillende trainingen: push (borst, schouders, triceps), pull (rug, biceps, trapezius) en benen (quadriceps, hamstrings, bilspieren, kuiten). Elke spiergroep

    Lees meer »
  4. Macro’s berekenen: eiwitten, koolhydraten en vetten bij krachttraining

    macro's krachttraining

    Hoeveel vetten, koolhydraten en eiwitten, oftewel macronutriënten, heb jij nodig? Lees het in onze blog

    Lees meer »
  5. De voordelen van koolhydraten bij duursport

    Koolydraten komen in twee varianten, snel en langzaam, en het is goed om te weten wanneer je welke en welke niet moet gebruiken. Lees meer.

    Lees meer »
  6. Wanneer gebruik je energy gels tijdens duursport?

    energy gels

    Energy gels zijn gelachtige supplementen die speciaal zijn ontworpen om sporters een snelle en effectieve energieboost te geven. Ze bevatten meestal een combinatie van koolhydraten, elektrolyten en soms ook cafeïne. Deze ingrediënten werken samen om je lichaam snel van brandstof te voorzien en vermoeidheid te verminderen.

    Lees meer »
  7. Dagelijkse caloriebehoefte: hoeveel calorieën nodig bij krachttraining?

    Voeding is enorm belangrijk wanneer je goed wil presteren tijdens je krachttraining sessies. Je lichaam heeft voldoende energie nodig om gewichten te tillen en daarnaast genoeg voedingsstoffen om weer te herstellen van je training. Maar hoe moet je jouw voedingspatroon aanpassen wanneer je spiermassa wil opbouwen of juist vet wil verliezen? Wij helpen je op weg en vertellen je meer over de juiste voeding bij krachttraining.

    In deze blog vertelt Sportfoods je alles over het berekenen van je dagelijkse caloriebehoefte. Op basis van jouw caloriebehoefte kun je namelijk een passend voedingsschema samenstellen. Maar hoe pak je dit precies aan? Lees snel verder! 

    dagelijkse caloriebehoefte
    Lees meer »