Carboloaders

Meer info over carboloaders en carboloading

Via onderstaande filters kan je je zoekopdracht verfijnen. Niet gevonden wat je zoekt? Contacteer ons dan via e-mail.

Filteren
Selectie verfijnen

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. FIRST CLASS NUTRITION Oat Mix
  Out of stock
  Ontbijtmix op basis van gezuiverd havermeel. Energie laden of als maaltijdvervanger

  FIRST CLASS NUTRITION Oat Mix (4kg)

  5425015361321
  Uitverkocht
 2. PERFORMANCE Sports Breakfast
  Out of stock
  Heerlijke, voedzame ontbijt shake die kwalitatieve koolhydraten en eiwitten levert aan iedereen die een gezonde en actieve levensstijl nastreeft

  PERFORMANCE Delicious Sports Breakfast (750g)

  562_grouped
  Uitverkocht

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Carboloading, vertaald als koolhydraten laden, is een strategie die wordt gebruikt door duursporters om de opslag van glycogeen in de spieren en lever te maximaliseren.

Wie is gebaat bij carboloading?

Iedereen die een heel intense continue inspanning wil leveren langer dan 90 minuten is gebaat bij een verstandige koolhydraatloading gedurende de dagen voorafgaand aan de inspanning. Sporten zoals wielrennen, langeafstandslopen, duurzwemmen, langlauf, ... kunnen er baat bij hebben. 

Dit is vooral belangrijk voor de recreatieve sporter die zijn trainingsvolume opdrijft en voor de prestatiesporter die een intense continue inspanning wil leveren. Voor kortere evenementen is de koolhydraatvoorraad voldoende groot om het lichaam tijdens de inspanning van de juiste, goede energie te voorzien.

Hoe doe je het?

Carboloading doe je door enkele dagen voor de geplande inspanning extra koolhydraatrijk te eten (10g koolhydraten per kg lichaamsgewicht per dag) in combinatie met relatieve rust. Kies bij voorkeur voor koolhydraatrijke dranken met een lage glycemische index.

Carboloaders bevatten de juiste koolhydraten met lage glycemische index en helpen op een praktische en effectieve manier je koolhydraatreserves te laden.