Beta-alanine

Meer info over beta-alanine

Via onderstaande filters kan je je zoekopdracht verfijnen. Niet gevonden wat je zoekt? Contacteer ons dan via e-mail.

1 item

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. WCUP Beta-Alanine
  In stock

  Voorkomt melkzuurvorming en verhoogt spieruithouding.

  WCUP Beta-Alanine (120 caps)

  5425002980061
  € 21,50

1 item

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is beta-alanine?

Beta-alanine is een natuurlijk voorkomend aminozuur. Beta-alanine is een veel bestudeerd, veilig en effectief voedingssupplement dat melkzuurvorming uitstelt waardoor het spieruithoudingsvermogen (duurkracht) wordt verhoogd.

Voordelen van beta-alanine

Studies tonen aan dat supplementeren met beta-alanine de voordelen van intensieve intervaltraining nog vergroot. Zo kan het uithoudingsvermogen bij supplementatie tot 32% worden verbeterd tegenover 18% zonder (=80% beter resultaat!)*.

Hoe werkt het?

Tijdens intensieve inspanningen die 30 seconden tot enkele minuten duren (anaeroon lactisch) wordt er melkzuur gevormd. Dit is het punt waarop de spieren extreem vermoeid raken en inspanningen niet meer op hetzelfde niveau zijn als ervoor. Dit is bijvoorbeeld het geval bij intervaltraining, tempotraining, weerstandstraining, klimtraining en tijdrijden.

Hoe hoger het carnosine gehalte in onze spieren, hoe minder verzuring en spiervermoeidheid er zal optreden tijdens intensieve trainingen. Carnosine is een di-peptide bestaande uit het aminozuur beta-alanine en het aminozuur L-histidine dat men hoofdzakelijk terugvindt in de spieren. 

Beta-alanine is de beperkende factor in de vorming van carnosine: de hoeveelheid carnosine wordt beperkt door de beschikbaarheid van beta-alanine, niet die van histidine. Het gebruik van beta-alanine als voedingssupplement leidt aantoonbaar tot een hogere concentratie carnosine in de spieren, vermindert vermoeidheid bij sporters en vergroot de door spieren verrichtte arbeid. Carnosine als voedingssuplement gebruiken is minder effectief dan beta-alanine alleen, omdat carnosine in het maag-darmkanaal wordt afgebroken in zijn componenten, histidine en beta-alanine.

Nadelen?

Inname van beta-alanine kan aanleiding geven tot tintelingen of een prikkelend gevoel. Het effect is afhankelijk van de dosis. Deze gewaarwordingen zijn niet schadelijk.

* Effects of β-alanine supplementation and high-intensity interval training on endurance performance and body composition in men; a double-blind trial (Abbie E Smith ea - Journal of the International Society of Sports Nutrition).