Merken

High5

High5

HIGH5 is een firma uit de UK die sinds meer dan 20 jaar sportvoeding produceert en atleten uit het wielrennen, triatlon, mountainbike, ... helpt om hun sportieve doelen te behalen.

HIGH5 wordt gerund door atleten met jarenlange wedstrijdervaring. Zij weten uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk voeding is en wat er nodig is om een goede sportvoeding te maken. Zij hebben tevens dichte banden met universiteiten en vooraanstaande research groepen. 

Het sportvoeding gamma van HIGH5 bestaat uit energiedranken, energierepen en energiegels, hersteldranken en hydratatietabletten.

De voordelen van HIGH5 sportvoeding:

 • HIGH5 energiedranken en gels hebben een optimale 2:1 koolhydraat verhouding
 • HIGH5 2:1 formule zorgt voor een maximale energie voorziening tijdens het sporten
 • HIGH5 heeft een goede isotone gel die je kan drinken zonder water in te nemen
 • HIGH5 sportvoeding wordt getest door wereldklasse atleten
Powerbar

Powerbar

POWERBAR is een sportvoeding merk dat in 1986 is ontstaan uit de samenwerking van atleten met de ontwikkeling van de Powerbar energie bar. Het merk groeide door via het triatlon en renners in de Tour de France en is intussen beschikbaar in meer dan 35 landen.

Het gamma van POWERBAR bestaat uit 3 productgroepen:

 • POWERBAR Performance & Endurance: helpt jou om je sportieve prestaties te verbeteren, tijdens training of competitie. POWERBAR Performance & Endurance bestaat uit energierepen, energiegels, isotone dranken, elektrolyten dranken, hersteldranken en supplementen
 • POWERBAR Muscle & Shape helpt je om fit te blijven en resultaat te zien van je jogging of fitness sessie. Het POWERBAR Muscle & Shape assortiment bestaat uit proteïnerepen en -poeder.
 • POWERBAR Active & Natural: ondersteuning tijdens outdoor activiteiten met natuurlijke energierepen en vegan bars.
SiS

SiS

Science in Sport plc werd opgericht in 1992, is beursgenoteerd en heeft haar hoofdkantoor in Londen, en haar fabriek in Nelson, Lancashire. Science in Sport plc is een toonaangevend sportvoeding bedrijf dat sportvoeding producten voor professionele sporters en sportliefhebbers ontwikkelt, produceert en verkoopt.

SiS is een sterk merk in de topsport gemeenschap. In de Olympische Spelen van 2012 in Londen, gebruikten 24 medaille-winnende sporters of teams SiS producten.

Het kernassortiment van SiS bevat twee productgroepen: SiS GO en SiS REGO.

SiS GO is toegespitst op een effectieve voorbereiding en het verbeteren van de prestaties tijdens het sporten, en bestaat uit energie poeders, isotone gels, energierepen en hydratatie tabletten.

SiS REGO helpt het lichaam zich aan te passen wanneer de training wordt geïntensifieerd en helpt de gebruiker zich optimaal voor te bereiden op de volgende training. SIS REGO bevat eiwit poeders en bars voor herstel.

De voordelen van SiS:

 • SiS heeft een goede isotone gel. Deze kan je drinken zonder extra water te nemen
 • SiS is licht verteerbaar door gebruik van maltodextrine
 • SiS maakt gebruik van koolhydraat met een langere molecuulketen waardoor ze langer energie afgeven
 • SiS sportvoeding wordt ontwikkeld in samenspraak met topsporters zoals Chris Hoy en Mark Cavendish
Wcup

Wcup

WCUP sportvoeding is een Belgisch merk van wetenschappelijk samengestelde sportvoedingsproducten te gebruiken zowel voor, tijdens als na de training of competitie.

Sinds zijn lancering in 1994 is WCUP uitgegroeid tot een gevestigde waarde voor zowel nationale als internationale atleten van verschillende niveaus.

Na jarenlange research en marktonderzoek beschikt WCUP over een uitgebreid aanbod aan sportvoeding, bestaande uit oa. sportdrank, energierepen en -gels, proteïne repen, proteïne shakes, recuperatiedrank en voedingssupplementen.

WCUP ondersteunt via zijn sportvoeding producten tal van topatleten zoals Bart Aernouts, Ced Smets, Sophie De Boer, en teams in tal van sporttakken waaronder wielrennen, mountainbike, triatlon, voetbal, rally, tennis,...

De voordelen van WCUP:

 • WCUP Sports Drink is PH-neutraal waardoor ze de maag zo minimaal mogelijk belasten
 • WCUP werd uitgebreid getest door atleten en trainers
Performance

Performance

PERFORMANCE werd in 1993 in België opgericht maar werd intussen overgenomen door de Nederlandse firma House of Nutrition. De PERFORMANCE producten hebben op succesvolle wijze een plek in de Europese top veroverd door het bijstaan van amateur- en professionele atleten gedurende hun carrières.

PERFORMANCE omvat een breed productengamma waaronder eiwitten, gainers, supplementen, energiedranken, energierepen en energiegels, die zowel in de krachtsport als de duursport gebruikt worden.

PERFORMANCE wordt erkend om de kwaliteit en doeltreffendheid van zijn supplementen.

First Class Nutrition

First Class Nutrition

First Class Nutrition, geïntroduceerd in 2003, ontwikkelt innovatieve producten die inspelen op de specifieke behoeften van sporters. Het merk spitste zich voornamelijk toe op de ontwikkeling van producten voor de krachtatleten.

Alle producten worden ontwikkeld en geproduceerd door House of Nutrition in Nederland. Zuiverheid en hoge doseringen van de product samenstelling staan centraal.

Scitec

Scitec

Scitec Nutrition staat voor wetenschappelijk onderzochte krachtsport producten van de hoogste kwaliteit en is vandaag de dag een van de leiders in de industrie. Een zeer grote schare van atleten wereldwijd waarderen het brede assortiment en de jarenlange ervaring en expertise van Scitec Nutrition.

Met 120 miljoen porties verkocht in 90 landen is Scitec Nutrition de grootste producent van whey eiwitten ter wereld. Het merk is veruit de populairste leverancier van eiwitsupplementen aan crossfit atleten, vechtsporters en bodybuilders over de hele wereld. 

Squeezy

Squeezy

Squeezy is de uitvinder van de energy gels. Het begon in de jaren 80 met een gek idee : geconcentreerde energie in kleine plastic zakjes. Al snel was elke duursporter verkocht! 

Op vraag van duursporters werd een gel ontwikkeld die door zijn eenvoud en effectiviteit erg populair werd bij triatleten, marathonlopers en fietsfanaten.

Door het gebruik van alleen noodzakelijke ingrediënten en trage suikers zijn de gels zeer vlot verteerbaar waardoor de opname van energie snel en vooral gelijkmatig verloopt, daardoor geeft hij tevens een gevoel van comfort tijdens lange en zware duurinspanningen.

Inmiddels heeft Squeezy het assortiment uitgebreid met Isotone drank, energy bars, fruit gums en proteine repen.

 

Het sportvoeding assortiment van Sportfoods.be bevat eiwit shakes, energiedranken, elektrolytdranken, energiegels, energierepen en tal van supplementen van kwalitatieve merken, waaronder PERFORMANCE, WCUP, POWERBAR, HIGH5, SIS, SCITEC, FIRST CLASS NUTRITION,...