Voedselveiligheid

SPORTFOODS IS GEREGISTREERD EN ONDER TOEZICHT VAN HET FEDERAAL VOEDSELAGENTSCHAP

Sportfoods is geregistreerd bij het FAVV (Federaal Angentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) en word op regelmatige basis gecontroleerd. De voedingssupplementen die wij verkopen moeten genotificeerd zijn en beschikken over een NUT-nummer voor de ingrediënten en een PL-nummer voor de plantenextracten.

100% LEGALE SPORTVOEDING EN VOEDINGSSUPPLEMENTEN

Sportfoods verkoopt sportvoeding en voedingssupplementen die voldoen aan de vereisten gesteld door het Belgische Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dit wil concreet zeggen dat alle producten een Belgisch NUT-nummer of notificatienummer hebben wanneer dit is vereist, en dus 100% legaal voor de Belgische markt.

WAT IS EEN NUT-NUMMER?

Volgens de Belgische wet moet elk voedingssupplement net zoals andere voedingsproducten die op de markt verhandeld worden, genotificeerd zijn. Voedingssupplementen die niet genotificeerd zijn, mogen bijgevolg niet verkocht worden op de Belgische markt. Met andere woorden, voedingssupplementen die niet beschikken over een NUT-nummer zijn in België illegaal en kunnen daarom ook niet als veilig worden beschouwd. Een NUT-nummer bestaat uit 2 delen: het eerste deel is het nummer van de leverancier, het tweede deel is een toelatingsnummer dat door het FAVV toegekend werd aan het betreffende voedingssupplement.

WAT HOUDT EEN NOTIFICATIE IN?

Tijdens de notificatie worden de voedingssupplementen grondig gecontroleerd op de veiligheid, de inhoud en de hoeveelheid ingrediënten die ze bevatten. Het etiket moet volledig overeenstemmen met wat er precies in een tablet, capsule, softgel of vloeistof zit. Deze controles gebeuren niet eenmalig bij de aanvraag van de notificatie. Latere controles gebeuren systematisch op regelmatige basis zodat de producenten achteraf hun producten niet kunnen aanpassen.

EEN UNIEK VOORDEEL VOOR DE CONSUMENT: GEGARANDEERDE VEILIGHEID

Dit heeft een uniek en belangrijk voordeel voor de consument. Sportfoods verkoopt enkel voedingssupplementen van leveranciers met in België genotificeerde producten. Wanneer u voedingssupplementen koopt bij Sportfoods, bent u verzekerd van een goede samenstelling en een veilig product. Onze voedingssupplementen bevatten geen verboden en potentieel gevaarlijke producten en de hoeveelheden vertonen geen nevenwerkingen door te hoge doseringen.