Maandelijkse Archieven: Augustus 2023

  1. Creatine: wat is het en wat zijn de voordelen van creatinepoeder?

    creatine

    Creatine is een stof die van nature voorkomt in ons lichaam en een belangrijke rol speelt in het energiemetabolisme van spiercellen. Wanneer de spieren energie nodig hebben, zoals bij krachttraining, wordt creatinefosfaat afgebroken en omgezet in ATP, de belangrijkste energiebron van de cellen. Dit verhoogt de beschikbaarheid van energie voor de spieren, waardoor ze harder kunnen werken en langer kunnen doorgaan.

    Supplementen met creatine kunnen het creatinegehalte in de spieren verhogen en de beschikbaarheid van energie voor de spieren vergroten. Dit kan het uithoudingsvermogen verbeteren, de spiermassa vergroten en de kracht en prestaties verhogen, met name bij korte en explosieve inspanningen zoals krachttraining en sprinten.

    Wil jij alles weten over creatine? Sportfoods vertelt je precies hoe creatine werkt, welke effecten je mag verwachten en wat de beste creatine dosering per dag is. 

    Wat is creatine?

    Creatine is een natuurlijke stof die in kleine hoeveelheden in je spieren en hersenen voorkomt. Het speelt een belangrijke rol bij het leveren van snelle energie tijdens korte en intense activiteiten, zoals sprinten, gewichtheffen en explosieve bewegingen. Het is als een soort supersnelle brandstof voor je spieren!

    Creatine komt vaak voor in voedingsmiddelen zoals rood vlees en vis. Maar soms kan het nuttig zijn om creatinesupplementen te nemen als je regelmatig de sportschool bezoekt en je prestaties wilt verbeteren. Het kan je helpen om wat extra kracht en uithoudingsvermogen te hebben, vooral bij activiteiten die korte explosieve inspanningen vereisen.

    Hoe werkt creatine bij krachtsport?

    Oké klinkt leuk dat creatine, maar hoe werkt het precies? Wil je creatinepoeder gebruiken, dan moet je natuurlijk meer

    Lees meer »
  2. Split schema voor krachttraining + gratis voorbeeldschema

    split schema

    Een splitschema bij krachttraining is een trainingsprogramma waarbij de spiergroepen op verschillende dagen worden getraind, zodat er meer focus en intensiteit kan worden gelegd op elke individuele spiergroep. Je maakt combinaties van spiergroepen, zoals borst-triceps, rug-biceps en benen-schouders. Meer lezen over het split-principe en weten wat de beste combinaties zijn? Wij leggen je meer uit en delen een gratis voorbeeld split schema met je. 

    Wat is een split schema?

    Een split schema is een fitnessschema waarbij je combinaties maakt van verschillende spiergroepen, die je per workout traint. Over de gehele week train je alle spiergroepen, maar kan dus meer focus leggen op bepaalde spieren dan bij een Full

    Lees meer »