3Action producten onder de loep.

3Action producten onder de loep: het verschil tussen Hydration tabs, Sports Drink, Energy mix en Carboloader

Door het grote assortiment aan sportdranken en al hun benamingen is het voor (beginnende) sporters niet altijd duidelijk wat voor welke sportinspanning het meest geschikt is. Toch zijn er belangrijke verschillen in de samenstelling waar men best rekening mee houdt. In deze blog gaan we dieper in op elk van deze 3Action producten. Zo kies je voortaan de juiste drank bij je inspanning.

3Action Hydration Tabs

3Action Hydration tabs zijn ontworpen om je gehydrateerd te houden tijdens lichamelijke inspanning. Ze bevatten de 5 belangrijkste mineralen die je verliest tijdens zweten zoals natrium, kalium,  magnesium, calcium en chloride, die helpen bij het handhaven van de vochtbalans in je lichaam. Deze tabs zijn handig omdat je ze gemakkelijk aan water kan toevoegen om een hydraterende drank te creëren. Ze leveren geen energie en hebben als voornaamste doel elektrolyten en vocht aan te vullen. Ze zijn ideaal tijdens warme dagen of voor activiteiten waarbij je veel vocht verliest door zweten.

3Action Sports Drink

3Action sports drink is vergelijkbaar met 3Action Hydration tabs, maar bevat naast elektrolyten ook koolhydraten en een krampwerende formule. Deze isotone drank is ontworpen om zowel vocht als energie aan te vullen tijdens het sporten waarbij het risico op maag- en darmklachten minimaal blijft.  Ze kunnen helpen om vermoeidheid en uitputting te voorkomen, vooral bij langdurige activiteiten. In de volksmond worden deze ook wel “dorstlessers” genoemd.  Ze zijn handig voor sporten zoals marathons of triatlons.

3Action Energy Mix

3Action Energy Mix is specifiek ontworpen om je van extra energie te voorzien tijdens langdurige, zeer intensieve inspanningen of bij koud weer (<10°C). Deze drank bevat meer dan 8g koolhydraten per 100ml. Door de hogere concentratie wordt deze drank moeilijker door het lichaam opgenomen en neemt het risico op maag-darmklachten toe. 3Action Energy Mix levert voornamelijk koolhydraten en weinig vocht voor het lichaam. Deze drank wordt gebruikt wanneer energie aanvulling (koolhydraten) primeert boven vocht. Dit betekent ook dat bij verkeerd gebruik dit soms kan lijden tot dehydratatie tijdens een inspanning.

3Action Carboloader

3Action carboloader is een product dat rijk is aan koolhydraten en wordt vaak gebruikt om koolhydraatreserves in de spieren te vergroten voor een wedstrijd of zware training. Het doel is om het lichaam van voldoende glycogeen te voorzien, wat een belangrijke brandstofbron is voor duursporten. Carboloader wordt meestal enkele dagen voorafgaand aan een belangrijke wedstrijd of evenement gebruikt en is niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Door de neutrale smaak kan het gemakkelijk worden toegevoegd aan dranken of gerechten (o.a. yoghurt, pastasaus, soep, enz.).

Het belangrijkste verschil tussen al deze producten is dus hun doel en samenstelling. 3Action Hydration tabs en sports drinks zijn gericht op hydratatie, terwijl energy mix en carboloaders bedoeld zijn om energie en koolhydraten te leveren voor prestatieverbetering.

Het juiste product voor jou hangt af van het soort sport dat je beoefent, de duur van je activiteit en je individuele behoeften. Het is ook belangrijk op te merken dat de effectiviteit van deze producten afhankelijk is van factoren zoals je lichaamsgewicht, het weer, de intensiteit van je training en je persoonlijke voorkeur. Vergeet ook niet om voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven, ongeacht welk product je kiest. Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren bij twijfel bij je volgende bestelling.