HIGH5 Energy Drink Protein 4:1 (1,6kg)

High 5 – Energy Drink Protein 4:1 1,6 kg Bessen en Citroen

Voordelen van Energy Drink Protein 4:1:

 • Gekozen door professionele atleten voor intensieve trainingen en lange wedstrijddagen
 • Zacht van smaak en verkwikkend
 • Geschikt voor vegetariërs High5 Energy Drink 4:1 is een veelzijdige sportdrank, perfect voor zowel tijdens als na je workout. Met zijn speciale 4:1 formule - vier delen koolhydraten tegenover één deel eiwit - helpt het je gehydrateerd te blijven, biedt het extra energie en ondersteunt het je spieronderhoud. De koolhydratenmix bestaat uit een 2:1 verhouding van fructose.

Deze drank is een ideale metgezel voor zware trainingssessies en back-to-back wedstrijddagen. Het is ook zeer geschikt voor intervaltrainingen met variërende intensiteitsniveaus en wisselende trainingsduren, zoals bij trainingskampen.

Voor
Tijdens
Na
SKU
313_grouped
Op voorraad
vanaf € 37,95
Voor 16u besteld, dezelfde dag verzonden | Gratis verzending v.a. 60 EUR (BE,NL)
Altijd een gratis sample cadeau bij je bestelling + 10% Extra Voordeel voor bestellingen vanaf 100 euro. Gebruik code extra10

HIGH5 Energy Drink Protein is het summum van de sportdrank voor gebruik tijdens de inspanning en voor een snel herstel na de inspanning.

De combinatie van 4 eenheden meervoudige koolhydraten met 1 eenheid Whey proteïne is een revelatie binnen de wereld van de sportvoeding. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze verhouding meer energie aan de spieren levert. Een verhoging van 24%-29% wordt bereikt bij duurinspanningen tov koolhydrateninname alleen en een verhoging van 57% tov waterinname.

Het is absoluut noodzakelijk om de vochtbalans op peil te houden tijdens en na een inspanning. Wanneer het vochtgehalte in het lichaam daalt door te zweten, daalt eveneens het bloedvolume, gaat het hart sneller slaan en daalt de prestatie of komt er zelfs een stilstand. Daarom bevat HIGH5 Energy Drink Protein ook de unieke Hoog Elektrolieten Anti Kramp formule, om snel vocht op te nemen en kramp te voorkomen. De aanwezigheid van anti-oxidanten om de spieren te neutraliseren tegen spierbeschadiging door vrije radicalen brengt deze drank op een ongekend kwalitatieve hoogte.

De meeste duursportatleten weten dat de primaire oorzaak van vermoeidheid de uitputting van spier- en leverglycogeen (koolhydraten) is en dat een goede opname van koolhydraten deze vermoeidheid duidelijk uitstelt. Vele atleten ondervonden reeds dat de Energy Drink Protein de tijd van het opkomen van deze vermoeidheid kan uitstellen met 29% in vergelijking met opname van enkel koolhydraten en maar liefst 57% in vergelijking met het drinken van zuiver water alleen. Redenen? Het innemen van koolhydraten gedurende inspanningen stelt het opkomen van vermoeidheid uit door het voeden van spieren via glucose in het bloed en dus het sparen van de glycogeenreserve in de spieren en de lever (koolhydratenreserve opgeslagen in spieren en lever). De hoeveelheid koolhydraten (energie) dat naar de werkende spieren kan gebracht worden is afhankelijk van de hoeveelheid insuline die vrijgemaakt wordt door de pancreas als gevolg van de verhoging van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt door de verteerde koolhydraten. Verteerde proteïnen zorgen ook dat insuline vrijkomt, en met de juiste combinatie van koolhydraten en proteïnen (4:1) wordt de lediging van de maag niet vertraagd en is er een grotere respons van insuline die vrijkomt. Dit resulteert in het vervoeren van meer koolhydraten (energie) naar de werkende spieren gedurende de inspanning. Hoe meer koolhydraten naar de werkende spieren kan gebracht worden, hoe beter uithoudingsvermogen men krijgt.

Een tweede oorzaak van opkomende vermoeidheid tijdens een inspanning is de accumulatie van neurotransmitters, zoals serotonine, die gerelateerd wordt aan negatieve gevoelens (down voelen) zoals het moe en verloren voelen, geen controle meer hebben. Deze neurotransmitters komen vrij in bepaalde delen van de hersenen tijdens duurinspanningen. Dit is veroorzaakt door uitputting van de glycogeenreserve thv de spieren, afbraak van de proteine thv de spieren en het gebruiken van aminozuurketens als energielevering. Op hetzelfde moment is er een verhoging van de Tryptophanconcentratie in het bloed. Deze Tryptophan is in staat om de vermoeidheidssymptomen veroorzaakt door de Serotonine te ondermijnen. In de HIGH5 Engergy Drink Protein zit een wei eiwit gemaakt van 23% BCAA's die deze negatieve buien counteren. Door dit wei eiwit in te nemen en de BCAA's te gebruiken zal het lichaam geen spiermassa afbreken en is het niveau van Tryptophan beperkt, wat de atleet toelaat om langer te trainen of in competitie langer stand te houden. Het wei proteine wordt beschouwd als het ideale eiwit voor elke sportdrank.

Een ander voordeel van HIGH5 Energy Drink Protein is dat het voorkomt dat spiercellen gebruikt wordt als brandstof tijdens de inspanning. Tijdens de training wordt de spiergroei en het herstelproces uitgesteld en de aminozuren die normaal gezien aangesproken worden voor dit proces worden omgeleid en gebruikt als brandstof. Dit effect wordt door HIGH5 Energy Drink Protein volledig voorkomen.

Meer informatie
CategorieSportdrank
MerkHigh5
EffectMeer energie
DoelAnti-spierkramp, Anti-spierafbraak, Spierherstel, Hydrateren
HoofdingrediëntKoolhydraten
Koolhydraat typeSnel en traag
CafeïneNee
Kenmerken
 • Koolhydraatmix van snelle en trage koolhydraten
 • Houdt energieniveau op peil tijdens de inspanning
 • Stelt vermoeidheid en prestatieverlies uit bij inspanningen langer dan 90min
 • Toegevoegde eiwitten stellen spiervermoeidheid uit
 • Bevat alle essentiële Elektrolyten die door zweten verloren gaan
 • Gemengde GI
 • Neem 60-90g koolhydraten per uur tijdens de inspanning
 • Gemakkelijk te verbruiken in grote hoeveelheden, zelfs tijdens de competitie
 • Zacht voor de maag en gemakkelijk opgenomen.
 • Geschikt voor vegetariërs en GGO vrij
 • Verpakking 1

Maltodextrine, wei proteine isolaat (20%), dextrose, fructose, natuurlijke smaakstoffen, citroenzuur, kaliumcitraat, natriumchloride (0,3%)

Mix 50g HIGH5 Energy Drink Protein met 500ml water en drink 500ml tot 1000ml per uur tijdens inspanningen langer dan 90 minuten.

De Energy Drink Protein is geschikt voor trainingen en wedstrijden en in het bijzonder wanneer je het aantal kilometers wenst op te drijven, zoals tijdens een trainingsstage. Is ook zeer geschikt voor meerdaagse events en wedstrijden. Het elektroliet niveau is geschikt voor de meeste wedstrijdomstandigheden.

Wij raden aan een tablet HIGH5 Zero (Neutraal) toe te voegen aan elke bidon van 500ml in heel warme omstandigheden, wanneer er heel veel gezweet wordt.