On-line specialist in sportvoeding, keuze uit de grootste merken

Proteïnen

Proteïnen

Eiwitsupplementen zijn de meest verkochte sportvoedingssupplementen. Het is erg belangrijk om voldoende eiwit in te nemen voor spierherstel en voor de aanmaak van spiermassa. Het is van belang het juiste eiwit in te nemen want er bestaan verschillende soorten eiwitten die elk een verschillende functie hebben.

Kies de eiwit shake die bij jou past op basis van eiwit soort, absorptiesnelheid of in functie van je lichaamstype.

 

EIWIT SOORT: 

Wei eiwitten zijn ideaal voor het opbouwen van 'droge massa', worden snel opgenomen door het lichaam, zijn werkzaam op korte termijn en zijn daarom onmiddellijk na de training te gebruiken.

Wei Isolaat wordt aanzien als de puurste vorm met hoogste biologische waarde, bevat haast geen vet of lactose en is de beste eiwitbron ter ondersteuning van de opbouw van vetvrije spiermassa en van een eiwitdieet. Deze proteïne wordt sneller opgenomen dan alle andere eiwitten, wat zorgt voor een maximale eiwitsynthese.

Caseïnaat, voor het opbouwen van droge massa, wordt langzaam verteerd, geeft het lichaam tot ongeveer 6 uur de tijd om voedingsstoffen op te nemen en zorgt dat er een constante aminozuurafgifte in de bloedstroom aanwezig is.  Het is ideaal om eiwitshakes met calcium caseïnaat als eiwitbron te nuttigen voor het slapen gaan, omdat dit eiwit gedurende de nacht nog lang werkzaam is en de spieren in rust helpt te herstellen.

Gemengde eiwitten bestaan uit verschillende eiwitbronnen. We spreken hier over trage en snelle eiwitten. Op die manier kan men de verschillende eiwitbehoeften over een hele dag dekken.

Gainers zijn eiwitproducten met veel calorieën. Zij bevatten voornamelijk eiwitten, aminozuren en koolhydraten. Gainers zijn vooral bedoeld voor slanke, ectomorfe types die moeilijk spiermassa bijkomen.

 
ABSORPTIESNELHEID: (filter op basis van het menu linksonder)
 
Snelle absorptie: Eiwitten die snel absorberen, zoals wei eiwit, kan men beter kiezen op momenten die nauw aansluiten bij de trainingen (30' voor en 15' na de inspanning). Ze beperken de spierafbraak die ontstaat door training, de fase genaamd 'katabolisme',  en bevorderen een snel herstel erna.
 
Trage absorptie: Voor 's avonds en op rustdagen kiest men beter voor traag absorberende eiwitten, zoals caseïne. Ze verspreiden hun aminozuren over verschillende uren en bevorderen de spiergroei. Deze fase is het zogenaamde 'anabolisme'.
 
Gespreide absorptie: Bepaalde eiwitcomplexen bestaan uit verschillende eiwitbronnen. We spreken hier over gemengde, trage en snelle, eiwitten. Op die manier kan men de verschillende eiwitbehoeften over een hele dag dekken.
 
LICHAAMSTYPE: (volg de link)
 
Ectomorf: Slank en lang
Mesomorf: Athletisch
Endomorf: Zwaar

 

Kiezen uit de meest populaire eiwitshakes? Volg dan deze link.

28 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

28 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina