On-line specialist in sportvoeding, keuze uit de grootste merken

Omega3

De belangrijkste omega 3-vetzuren zijn:

• a-linoleenzuur (ALA of LNA)
• eicosapentaeenzuur (EPA)
• docosohexaeenzuur (DHA)

 

Hart- en vaatstelsel: Er zijn diverse wetenschappelijke onderzoeken die tot de conclusie komen dat visoliesupplementen (die EPA en DHA bevatten) het ongunstige LDLcholesterol en de triglyceridengehaltes verlagen.

Hersenfuncties: Het zenuwstelsel heeft, van alle weefsels in het lichaam, het hoogste vetpercentage en ongeveer 8% van de hersenen bestaat uit omega 3-vetzuren. Om deze reden worden omega 3-vetzuren bij diverse psychische aandoeningen ingezet , zoals onder andere: agressie, klinische depressie, bipolaire stoornis, dementie en de ziekte van Alzheimer.

Auto-immuunziekten: Vanwege de anti-infl ammatoire eigenschappen van omega 3-vetzuren zijn deze vetzuren ook onderzocht in de context van ontstekingsziekten en auto-immuunziekten (zoals de ziekte van Crohn en reumatoïde artritis). De gunstige effecten van omega 3-vetzuren op reumatoïde artritis zijn inmiddels aangetoond.

Producten op basis van omega 3 werken ontstekingsremmend. Het remt de vermeerdering van adipocyten (cellen die de ophoping van vetten regelen). Omega 3 kan de prestaties verbeteren door een betere doorbloeding van de spieren, wat betekent: meer zuurstof, meer afvoer van afvalstoffen en minder verzuring !

 

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina