On-line specialist in sportvoeding, keuze uit de grootste merken

Magnesium

Magnesium wordt in tal van medische teksten het wondermineraal genoemd. Per dag heeft ons lichaam ongeveer 300 mg magnesium nodig om goed te functioneren. Een menselijk lichaam maakt geen magnesium aan, dus moet het uit een zeer gevarieerde voeding gehaald worden of via toediening van supplementen. Bij tekorten of inspanningen zoals trainingen en sport heeft een lichaam een grotere behoefte en is het aangewezen om dit levensbelangrijk mineraal extra bij te nemen.

Magnesium voorkomt spierkrampen en pijn: Spierkrampen kunnen best veel pijn doen en beletten u om verder te sporten. Buiten geregeld hydrateren kan je de krampen bestrijden met een inname van magnesium.

Energiemetabolisme: Naast tal van belangrijke eigenschappen speelt magnesium een belangrijke rol in het energieproces binnen elke afzonderlijke cel. Wanneer het gehalte aan magnesium eerder laag is, wordt de productie van energie geremd. Een reden te meer voor sporters om voldoende magnesium te nuttigen. Tevens zorgt magnesium voor een goede lichamelijke ontspanning, de spieren en het hart hebben baat bij voldoende inname.

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina