On-line specialist in sportvoeding, keuze uit de grootste merken

Ijzer

Jammer genoeg komt ijzertekort in onze maatschappij regelmatig voor. Ijzer wordt niet zo gemakkelijk opgenomen in het lichaam waardoor er vaak een tekort kan ontstaan. Het is geweten dat jonge vrouwen, zwangere dames of mensen op dieet de grootste risico groep vormen voor een tekort.

Maar in de sportwereld, met name bij de duursporters is ook een tekort opgemerkt ! De reden is eenvoudig.... bij duuratleten neemt het plasmavolume in het bloed toe waardoor er verhoudingsgewijs een “tekort” is. Dit noemt men sportanemie. Atleten eten vaak en doelbewust maar ook eenzijdig, en krijgen hierdoor misschien toch net niet voldoende vitaminen en mineralen binnen.

Een derde oorzaak is dat door transpiratie bij inspanningen men ook ijzer verliest. Indien sportmensen ijzertekort hebben, leidt dit tot een verminderd zuurstofaanbod aan de spieren met als direct gevolg een verminderde prestatie !

Symptomen bij ijzertekort ? Mensen met een ijzertekort zijn vaak futloos, snel moe na een inspanning, ze hebben een bleke kleur, hebben regelmatig hoofdpijn, worden duizelig, krijgen broze nagels of een onsteking op de tong.

Wat doet het ijzermineraal ? Het ijzer mineraal speelt een belangrijke rol in het lichaam. Het merendeel van het in ons lichaam opgeslagen ijzer bevindt zich in de rode bloedcellen in de vorm van hemoglobine. In de allereerste plaats zorgt ijzer dat de rode bloedcellen zuurstof vanuit de longen tot in elke lichaamscel kunnen brengen. Bijkomend helpt ijzer bij de productie van afweerstoffen en bij de afbraak van schadelijke stoffen in het lichaam.

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.