On-line specialist in sportvoeding, keuze uit de grootste merken

Meer Focus & energie

Je wil beter worden, zowel in training als in competitie. Je probeert de piek van je kunnen te bereiken. Cafeïne verbetert de prestatie met 5%.

Vanaf: € 4,50

Prijs zoals weergegeven: € 0,00

Prijs zoals weergegeven: € 0,00

Productbeschrijving

Details

Om opgeladen en gefocust aan de start van een wedstrijd te verschijnen kunnen competitieve sporters vlak voor de wedstrijd stimulerende energieboosters gebruiken op basis van cafeïne of guarana.

Cafeïne is een veel bestudeerd supplement dat op een veilige en effectieve manier de sportprestatie verbetert. Inname van 5mg cafeïne per kilogram lichaamsgewicht voorafgaand aan de inspanning verbetert de prestatie met 4.5-4.9%*.

Cafeïne in een matige dosering (3-6mg/kg lichaamsgewicht) bevordert de opname van koolhydraten en vocht substantieel. Cafeïne stimuleert ook het zenuwstelsel. Cafeïne vermindert vermoeidheid, bevordert de alertheid, verbetert het concentratievermogen en vermindert het gevoel van krachtverlies tijdens het sporten. Dergelijke doses worden gehaald uit voedingsmiddelen zoals koffie, cafeïnehoudende drank en sportvoedingssupplementen zoals gels, repen, dranken, ampul of tablet verrijkt met cafeïne. Hogere doses zijn niet effectief en kunnen negatieve effecten uitlokken zoals dehydratatie en spierkramp.

Neem cafeïne voorafgaand aan een korte wedstrijd of inspanning of neem meerdere matige dosissen cafeïne over langere afstand.

 

* oa. The Metabolic and Performance Effects of Caffeine Compared to Coffee during Endurance Exercise - Adrian B. Hodgson, Rebecca K. Randell, Asker E. Jeukendrup 

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Wielrennen

Wielrennen

Vanaf: € 4,50

Triatlon

Triatlon

Vanaf: € 4,50

Marathon

Marathon

Vanaf: € 4,50