On-line specialist in sportvoeding, keuze uit de grootste merken

Vitaliteit

Een goede gezondheid behouden en vermijden van vermoeidheid, kwetsuren, … daar is iedereen bij gebaat. Wanneer er een aantoonbaar tekort is van een essentiële voedingsstof en wanneer een verhoogde aanvoer via de voeding niet mogelijk is, dan kan een supplement nuttig zijn.

Micronutriënten als vitaminen, mineralen, oligo-elementen,... haal je normaal uit je dagelijkse voeding, maar vaak is er een tekort door onze drukke levensstijl, intensief sporten of het volgen van een dieet. Supplementatie met micronutritiënten zorgt voor vitaliteit en immuniteit, maar ook voor een verbeterde werking van de lichaamsenzymen: voedingsstoffen, alsook je voedingssupplementen, worden beter opgenomen door het lichaam.

Het gebruik van een multivitaminen- en mineraalsupplement mag echter nooit een excuus zijn om de voeding te verwaarlozen.

VITALITEIT

Vitaminen en mineralen haal je normaal uit je dagelijkse voeding, maar vaak is er een tekort door onze drukke levensstijl, intensief sporten,... Supplementatie met vitaminen & mineralen zorgt voor vitaliteit, maar ook voor een verbeterde werking van de lichaamsenzymen: voedingsstoffen worden beter opgenomen door het lichaam.

IMMUNITEIT EN OXIDATIEVE STRESS

Inname van extra vitamines en mineralen is nuttig om het immuunsysteem te ondersteunen. Anti-oxidanten beschermen de lichaamscellen en verminderen de oxidatieve stress die ontstaat door intensieve fysieke inspanning.

Atleten die hard trainen zijn vatbaarder voor infecties en kleine ongemakken zoals verkoudheden. Op zich geen ernstig gezondheidsbedreigend probleem maar vaak aanleiding tot het missen van trainingen en competitie en dus zeer vervelend. Heel harde training kan het immuunsysteem beïnvloeden en, in combinatie met een verhoging van de stresshormonen, er voor zorgen dat het lichaam minder gewapend is in de strijd tegen infecties. 

Vitamines, mineralen en spoorelementen spelen cruciale rollen in het functioneren van het lichaam. Atleten wiens behoeften verhoogd zijn door fysieke inspanning kunnen vele problemen vermijden door het gebruik van volwaardige vitaminesupplementen. De verliezen die veroorzaakt worden tijdens intens sporten zijn moeilijk te compenseren met conventionele voeding. Inname van extra vitamines en mineralen is nuttig om het immuunsysteem te ondersteunen. Anti-oxidanten beschermen de lichaamscellen en verminderen de oxidatieve stress die ontstaat door intensieve fysieke inspanning.

ANTI-SPIERKRAMPEN

Twee belangrijke factoren liggen aan de basis van krampen: het gebrek aan vochtaanvoer en een tekort aan magnesium.

Magnesium werkt niet alleen in op de contractie van de spieren; de stof speelt ook een belangrijke rol in het energieverloop binnenin de spiercellen. Is het gehalte aan magnesium laag, dan heeft dat gevolgen voor de energieproductie. Krijgen de spiercellen voldoende magnesium aangevoerd, dan kunnen ze optimaal werken.

BESCHERMING BOTTEN

Voor gezonde botten is een voldoende aanvoer van calcium en vitamine D nodig. Vaak kan een goede voeding hieraan voldoen maar in bepaalde gevallen is supplementatie nuttig.

BESCHERMING HART-BLOEDVATEN

Omega 3 zijn zogenaamd onverzadigde essentiële vetzuren.

Ze hebben een ontstekingswerende werking, bevorderen de goede werking van het stelsel van hart- en bloedvaten en helpen de goede cholesterol op peil te houden. Ze spelen ook een doorslaggevende rol in de goede werking van het zenuwstelsel en van soepele gewrichten. 

Aangezien het lichaam ze zelf niet kan synthetiseren, moeten we worden aangevoerd via een evenwichtige voeding of via voedingssupplementen. Omega 3 vetzuren vindt men vooral in vette vissoorten, dus in calorierijke vis.

BESCHERMING PEZEN-GEWRICHTEN

Specifieke supplementen worden geproduceerd voor de synthese van kraakbeen. De actieve substanties in deze supplementen voorkomen gewrichtspijnen die veroorzaakt worden door aanhoudende inspanning. Zij stimuleren ook de heropbouw van het gewrichtsweefsel terwijl het daarbij de flexibiliteit van de gewrichten onderhoudt.

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

8 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina