On-line specialist in sportvoeding, keuze uit de grootste merken

Spiermassa Opbouwen

Spiermassa Opbouwen

EIWITSHAKES VOOR DROGE SPIERMASSA

GAINERS VOOR SNEL RESULTAAT

AMINOZUREN

 

Een gespierd lichaam verkrijgen begint bij de opbouw van spiermassa.

Spiergroei ontstaat door de opeenvolging van spiertraining en voeding die het herstel en de opbouw van de spieren toelaat. Eiwitten zijn de kernbestanddelen voor het herstel van de spieren na de krachttraining en de opbouw van spiervolume. Krachtsporters hebben een verhoogde behoefte aan eiwitten. De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid eiwitten (0.8gr/kg/dag) is onvoldoende voor krachtsporters: de eiwitbehoefte ligt rond 1,6 – 2,0 gram per kg lichaamsgewicht.

Eiwitshakes, gainerseiwitrepen en aminozuren zijn een praktische en efficiënte voedingssupplementen om tegemoet te komen aan de verhoogde eiwitbehoefte.

 

EIWITSHAKES: VOOR DROGE SPIERMASSA

Atleten die 'droge spieren' als doel hebben vooropgesteld, wordt geadviseerd te focussen op een goede spierkwaliteit in tegenstelling tot (niet-droge) spiermassa.

Een goede spierkwaliteit - we spreken doorgaans van droge spiermassa - is het resultaat van een eetpatroon waarbij een calorietekort wordt gecombineerd met spiertraining gevolgd door cardiovasculaire oefeningen. Door deze oefeningen te combineren gaat het vetweefsel wegsmelten en kan men een afgelijnd spierreliëf bekomen.

Voor deze doelgroep zijn eiwitshakes aan te raden die weinig koolhydraten en vetten bevatten, de zogenaamde magere eiwitten. Het is van belang het juiste eiwit in te nemen want er bestaan verschillende soorten eiwitten die elk een verschillende functie hebben. Kies de eiwit shake die bij jou past op basis van eiwit soort, absorptiesnelheid of in functie van je lichaamstype.

 

GAINERS: VOOR SNEL RESULTAAT

Gainers zijn complete formules om snel (niet-droge) spiermassa op te bouwen. Zij bevatten voornamelijk eiwitten, aminozuren en koolhydraten. Gainers zijn vooral bedoeld voor slanke, ectomorfe types die moeilijk spiermassa bijkomen.

 

AMINOZUREN:VOOR EEN BETERE EIWITSYNTHESE

Aminozuren zijn bestanddelen van eiwitten. Er zijn er 22 in totaal, verdeeld in 2 categorieën: essentiële en niet-essentiële. Zij zijn nodig voor het opnieuw opbouwen van weefsel, zoals spieren, pezen en gewrichtsbanden, maar ook de huid, het bloed en onze organen.

Deze aminozuren (vooral Leucine) stimuleren rechtstreeks de eiwitsynthese (het eiwit aanmaakproces), waardoor de voor spieropbouw benodigde aminozuren beter door het lichaam verwerkt en aangeleverd kunnen worden.

Artikelen 1 tot 30 van 31 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 30 van 31 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2