On-line specialist in sportvoeding, keuze uit de grootste merken

Kracht

Kracht

EXPLOSIEVE KRACHT

Bij explosieve inspanningen die minder dan 30 seconden duren (anaeroob alactisch), zijn niet alleen koolhydraten een belangrijke energieleverancier maar ook fosfaten (ATP). 

Dit is het geval bij intervaltraining, maximale krachttraining, sprinten, korte klim en gewichtheffen.

Creatine is een van de meest bestudeerde voedingssupplementen, is veilig en effectief. Creatine wordt beschouwd als een “natuurlijk” product dat terug te vinden is in vlees. Creatinesupplementen kunnen het ATP niveau in de spieren verhogen en kunnen zo prestatieverbeterend werken bij inspanningen die bestaan uit enkele of meerdere explosieve momenten. In meerdere studies is aangetoond dat de prestatie bij herhaalde inspanning van hoge intensiteit en korte duur (sprint, teamsport zoals voetbal, krachtsport) met circa 5-10% toeneemt.

Creatine

KRACHTUITHOUDING

Tijdens intensieve inspanningen die 30 seconden tot enkele minuten duren (anaeroob lactisch), wordt er melkzuur gevormd. Dit is het punt waarop de spieren extreem vermoeid raken en inspanningen niet meer op hetzelfde niveau zijn als ervoor.

Dit is het geval bij intervaltraining, tempotraining, weerstandstraining, klimtraining en tijdrijden.

Beta-Alanine is een veel bestudeerd, veilig en effectief voedingssupplement dat melkzuurvorming uitstelt waardoor het spieruithoudingsvermogen (duurkracht) wordt verhoogd. Studies tonen aan dat supplementeren met beta-alanine de voordelen van intensieve intervaltraining nog vergroot. Zo kan het uithoudingsvermogen bij intervaltraining met supplementatie tot 32% worden verbeterd tegenover 18% zonder (=80% beter resultaat!).

Arginine is een semi-essentieel aminozuur met vaatverwijdende eigenschappen voor een betere bloedcirculatie. Dit verhoogt de zuurstofvoorziening van de spieren, voor meer doeltreffendheid. Het transport van essentiële voedingsstoffen voor energie en spiergroei wordt zo verbeterd.

Beta-Alanine

Arginine

 

10 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

10 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina