On-line specialist in sportvoeding, keuze uit de grootste merken

Immuniteit en Oxidatieve Stress

Inname van extra vitamines en mineralen is nuttig om het immuunsysteem te ondersteunen. Anti-oxidanten beschermen de lichaamscellen en verminderen de oxidatieve stress die ontstaat door intensieve fysieke inspanning.

Atleten die hard trainen zijn vatbaarder voor infecties en kleine ongemakken zoals verkoudheden. Op zich geen ernstig gezondheidsbedreigend probleem maar vaak aanleiding tot het missen van trainingen en competitie en dus zeer vervelend. Heel harde training kan het immuunsysteem beïnvloeden en, in combinatie met een verhoging van de stresshormonen, er voor zorgen dat het lichaam minder gewapend is in de strijd tegen infecties. 

Vitamines, mineralen en spoorelementen spelen cruciale rollen in het functioneren van het lichaam. Atleten wiens behoeften verhoogd zijn door fysieke inspanning kunnen vele problemen vermijden door het gebruik van volwaardige vitaminesupplementen. De verliezen die veroorzaakt worden tijdens intens sporten zijn moeilijk te compenseren met conventionele voeding. Inname van extra vitamines en mineralen is nuttig om het immuunsysteem te ondersteunen. Anti-oxidanten beschermen de lichaamscellen en verminderen de oxidatieve stress die ontstaat door intensieve fysieke inspanning.

 

 

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina