On-line specialist in sportvoeding, keuze uit de grootste merken

Behoud Gezondheid

Specifieke supplementen kunnen, indien genomen vóór de wedstrijd of training, helpen bij het voorkomen van blessures, het voorkomen van vermoeidheid en het onderhouden van een goede algemene gezondheid.

Bepaalde blessures kunnen worden veroorzaakt door het gebrek aan essentiële voedingsstoffen. Botbroosheid, peesontsteking, gewrichtsontsteking en gescheurde spieren komen vaak voor bij atleten die niet goed op de hoogte zijn van het belang van macro- en microvoedingsstoffen.

Voor gezonde botten is een voldoende aanvoer van calcium en vitamine D nodig. Vaak kan een goede voeding hieraan voldoen maar in bepaalde gevallen is supplementatie nuttig.

Andere specifieke supplementen worden geproduceerd voor de synthese van kraakbeen. De actieve substanties in deze supplementen voorkomen gewrichtspijnen die veroorzaakt worden door aanhoudende inspanning. Zij stimuleren ook de heropbouw van het gewrichtsweefsel terwijl het daarbij de flexibiliteit van de gewrichten onderhoudt.

Omega 3 vetzuren hebben een ontstekingswerende werking, bevorderen de goede werking van het stelsel van hart- en bloedvaten en helpen de goede cholesterol op peil te houden. Ze spelen ook een doorslaggevende rol in de goede werking van het zenuwstelsel en van soepele gewrichten.

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina