On-line specialist in sportvoeding, keuze uit de grootste merken

Ik wil spierkramp voorkomen

Ik wil vermijden dat mijn beenspieren in een kramp schieten. Vertel me hoe!

Vanaf: € 5,60

Prijs zoals weergegeven: € 0,00

Prijs zoals weergegeven: € 0,00

Productbeschrijving

Details

Om spierkramp te voorkomen kan je tijdens de inspanning gebruik maken van water, een energiedrank, een dorstlesser, en deze eventueel aanvullen met extra elektrolieten. Je kan tijdens intensieve perioden ook gebruik maken van magnesium supplementen om de magnesium voorraad in het lichaam op peil te houden.

Elektrolyten zijn de voornaamste mineralen die betrokken zijn bij een gezonde hydratatie en zij zijn ook van essentieel belang voor het behoud van een optimale fysieke prestatie.

Magnesium is de elektrolyt die vaak gebrekkig aanwezig is. Dit mineraal speelt een structurele rol in de botten. Het is ook essentieel voor de energieproductie en heeft, samen met calcium en kalium, effect op de spiercontractie.

Zowel calcium als kalium zijn vereist voor een optimale werking van het spiersysteem, maar kunnen niet door het lichaam gebruikt worden indien er geen magnesium aanwezig is in het lichaam.

Chloride werkt met het natrium en zorgt ervoor dat er goede hydratatieniveaus zijn binnen de cellen.

Natrium regelt de hoeveelheid water die vastgehouden wordt door het lichaam. Het ondersteunt het lichaam bij het behouden van een gezonde hydratatie tijdens voortdurende en intense inspanning.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Ik doe aan wielrennen

Ik doe aan wielrennen

Vanaf: € 3,50

Ik doe aan triatlon

Ik doe aan triatlon

Vanaf: € 4,20

Ik doe aan hardlopen

Ik doe aan hardlopen

Vanaf: € 5,60