On-line specialist in sportvoeding, keuze uit de grootste merken

Afslanken

Producten om af te afslanken

Vanaf: € 12,51

Prijs zoals weergegeven: € 0,00

Prijs zoals weergegeven: € 0,00

Productbeschrijving

Details

Wie wil afvallen of afslanken, wil meestal een strakker lichaam krijgen en zich fitter en gezonder voelen.


Gemakkelijker gezegd dan gedaan gezien heel veel mensen last hebben van overgewicht (overtollig vet).
Hoe komen we aan dat overtollig vet? Door een gebrek aan beweging en een teveel aan calorieën. Calorieën die ons lichaam niet verbrandt, worden als vetten opgeslagen.

 


Afslanken: hoe begin je eraan?

 


1) Gezond eten: een noodzaak


Gezond eten komt er vaak op neer de inname van het aantal koolhydraten en suikers te minderen en goeie vetten en eiwitten te vermeerderen. Dit is een noodzakelijke stap in de goede richting. Wie een perfect uitgebalanceerd voedingsplan op maat wil, raadpleegt best een diëtist.

 


2) Veel bewegen


Overtollige vetten kunnen enkel worden verbrand tijdens aerobe of carbotraining. Je kan eventueel bijkomend kracht- of weerstandstraining doen om spiermassa te behouden en eventueel extra spiermassa op te bouwen.

 


3) Vetverlies stimuleren


Om af te vallen kan je gebruik maken van verschillende methoden en voedingssupplementen. Onderstaand vind je zowel een snelle als een langzame afslankmethode. Het is meestal zo dat hoe sneller je wilt afslanken, hoe moeilijker het achteraf is dit gewicht te behouden en hoe meer stress er op het lichaam komt te staan (vermoeidheid, hoofdpijn etc.).

 


Twee gangbare methoden om vetverlies te stimuleren, zijn het Low Carb-High Protein (LCHP) en het High Carb-Low Fat (HCLF) dieet.

 

Een Low Carb-High Protein (LCHP) dieet of proteïnedieet stelt je in staat om op korte termijn veel gewicht te verliezen. Bij een proteïnedieet beperken we de inname van koolhydraten en vetten, en nemen we meer eiwitten op. Bij dit dieet is er een fysiologische reactie van het lichaam die “ketose” wordt genoemd. Dit betekent dat ons lichaam na enkele dagen door een tekort aan koolhydraten overgaat op vetverbranding. Hierdoor komen er ketonen vrij, stoffen die zorgen voor energie en verzadiging.

Hou er rekening mee dat dit resulteert in een daling van de energievoorraden. Het is aangeraden tijdens het afslanken een vitamine/mineralen supplement te nemen tot de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) bereikt is.


Een High Carb-Low Fat (HCLF) dieet leidt geleidelijk maar zeker tot gewichtsverlies
Het vervangen van vethoudende voeding door vetarme, koolhydaatrijke voeding, is een nuttige strategie om kilo’s te verliezen. Koolhydraatrijke sportvoeding zoals repen en dranken kunnen naast een verhoogde inname van fruit, groenten en granen de nodige koolhydraten verschaffen en zorgen voor een aangename afwisseling op moeilijke momenten.

Het is aangeraden tijdens het afslanken een vitamine/mineralen supplement te nemen tot de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) bereikt is.

 

Je kan ook beide methoden combineren: in het begin kan je kiezen voor de snelle methode, waardoor je snel vet verliest. Nadien kan je overstappen op de langzame methode. Hierdoor kan het lichaam wennen aan de verlaagde calorie inname en kan je je resultaten stabiliseren.

 

 

4) Geduld

 

Geduld hebben is ook een noodzaak. Ons lichaam heeft er jaren over gedaan om deze vetreserves op te bouwen. We kunnen moeilijk verwachten dat we ze op enkele dagen of weken kunnen laten verdwijnen. Een gezonde doelstelling is om 5 tot 6% vet kwijt te raken op 10 weken.

  

 


Welke sportvoeding om af te slanken?

 

 

Hieronder volgt een opsomming van voedingssupplementen die door velen worden gebruikt om sneller resultaat te boeken. Afslanksupplementen zijn er in verschillende categorieën: vet verbranden, eetlust remmen, energie geven,... We hebben bij elke categorie een zeer korte uitleg gezet zodat je zelf kan uitmaken welke supplementen voor jou geschikt zijn.

 

1. PROTEÏNEDIEET:  afslanken door middel van het nemen van lekkere eiwitshakes en proteinerepen. Van de vele eiwitsupplementen zijn vooral degene met weinig koolhydraten en vetten geschikt om af te vallen. Het is aangeraden veel groente en elke dag supplementair vitamines en mineralen te nemen.

 

2. THERMOGENESE: thermogenese is een proces in ons lichaam waarbij warmte wordt geproduceerd en zodoende de stofwisseling versnelt en meer calorieën laat verbranden zonder verlies van energie. Een aantal afslankingsproducten bevatten kruiden met dit thermogenetisch effect.

 

3. VETVERBRANDING:  zorgen ervoor dat vetten beter / sneller omgezet worden in energie. De meest gekende vetverbranders zijn L-Carnitine, Choline en Inositol.

  

4. VOCHTAFDRIJVERS:  drijven op zachte wijze al het overbodige vocht uit het lichaam, waardoor men zich lichter en slanker voelt. Door het overbodige vocht te elimineren, zal je ook een plattere buik verkrijgen en cellulitis bestrijden.

  

 

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Meer Vetverbranding

Meer Vetverbranding

Vanaf: € 14,31

Meer Spiergroei

Meer Spiergroei

Vanaf: € 13,96

Spieropbouw Mesomorf

Spieropbouw Mesomorf

Vanaf: € 17,91