On-line specialist in sportvoeding, keuze uit de grootste merken

Krachttraining

Krachttraining

Kracht- of powertraining is het inzetten van spierversterkende oefeningen ter ondersteuning van de sport die uitgeoefend wordt. Krachttraining doet beroep op oefeningen aan een relatief hoge belasting met als hoofddoel de kracht en/of het volume van de spieren te doen toenemen. Meestal is het de bedoeling vooral de explosieve kracht en de krachtuithouding te verbeteren. 

Explosieve kracht is van belang voor alle sportprestaties waar de krachtomwikkeling per tijdseenheid belangrijk is (werpen, stoten, springen, spurten, slaan van een bal...). In het wielrennen en lopen is snelkracht van belang hij demarrages, spurten,...

Krachtuithouding is het vermogen om op een relatief hoog percentage van de maximale kracht een prestatie te leveren. Deze kracht is van groot belang voor uithoudingsgerichte sporten: lopen, wielrennen (klimmen, groter verzet draaien),…

Sedert geruime tijd maakt krachttraining deel uit van de trainingsprogramma’s van competitie- en sinds recent ook van de recreatieve sporters om hun conditie te verbeteren.

De basis van meer kracht en spiermassa blijft trainen, goed eten en slapen. Goede voedingssupplementen maken het je bovendien gemakkelijker, maken je gemotiveerder en zorgen voor een sneller en beter resultaat.

 

Producten die je VOOR de krachttraining neemt:

KRACHT EN ENERGIE BOOSTEN

BEHOUD GEZONDHEID

 

Producten die je NA de krachttraining neemt:

SPIERHERSTEL EN -GROEI

VET VERBRANDEN

VOCHT AFDRIJVEN