On-line specialist in sportvoeding, keuze uit de grootste merken

Proteïnedieet

Proteïnedieet

Een proteïnedieet helpt je vooral snel gewicht te verliezen. Bij een proteïnedieet beperken we de inname van koolhydraten en vetten, en nemen we meer eiwitten op.

Bij dit dieet is er een fysiologische reactie van het lichaam die “ketose” wordt genoemd. Dit betekent dat ons lichaam na enkele dagen door een tekort aan koolhydraten overgaat op vetverbranding. Hierdoor komen er ketonen vrij, stoffen die zorgen voor energie en verzadiging.

Het is aangeraden tijdens het afslanken een vitamine/mineralen supplement te nemen tot de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) bereikt is.

Eiwitpoeders zijn een handige en goedkope manier om aan de verhoogde eiwitbehoefte tijdens een eiwitdieet te voldoen. Kies voor magere eiwitten zoals wei eiwit en wei isolaat.

Wei-eiwitten bestaan uit korte eiwitketens en worden zeer snel opgenomen, soms al binnen de 10 minuten. Wei eiwitten bevatten veel eiwitten en zijn zeer laag in koolhydraten en vetten.

Isolaat wordt aanzien als de puurste vorm met hoogste biologische waarde. Deze proteïne wordt sneller opgenomen dan andere eiwitten, wat zorgt voor een maximale eiwitsynthese. Isolaat bevat haast geen vet of lactose en is de beste eiwitbron ter ondersteuning van de opbouw van vetvrije spiermassa en van een eiwitdieet.

Hou er rekening mee dat ketose resulteert in een daling van de energievoorraden. Het is aangeraden tijdens het afslanken een vitaminen/mineralen supplement te nemen tot de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) bereikt is.

WEI EIWITTEN

ISOLAAT

VITAMINEN-MINERALEN

13 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

13 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina