On-line specialist in sportvoeding, keuze uit de grootste merken


Voor

Tijdens

Na

PERFORMANCE Beta-Alanine (120 caps)

Voorkomt melkzuurvorming en verhoogt spieruithouding

Normale prijs: € 19,90

Promo € 15,92

 • 2 voor € 14,93 per stuk.

Normale prijs: € 19,90

Promo € 15,92

Productbeschrijving

Details

PERFORMANCE Beta-Alanine stelt melkzuurvorming uit waardoor het spieruithoudingsvermogen verhoogt !

Tijdens inspanningen van hoge intensiteit wordt er melkzuur gevormd. Dit is het punt waarop de spieren extreem vermoeid raken en inspanningen niet meer op hetzelfde niveau zijn als ervoor. Spieren verzuren en er treedt vermoeidheid op !

Studies tonen aan dat supplementeren met beta-alanine de voordelen van intensieve intervaltraining nog vergroot. Zo kan het uithoudingsvermogen bij supplementatie tot 32% worden verbeterd tegenover 18% zonder (=80% beter resultaat!)*.

Carnosine (Beta-alanine-L-histidine) Carnosine is een di-peptide bestaande uit het aminozuur Beta-alanine en het aminozuur L-histidine dat men hoofdzakelijk terugvindt in de spieren. Carnosine is een 100% natuurlijke stof die probeert de verzuring in onze spieren onder controle te houden. Hoe hoger het carnosine gehalte in onze spieren, hoe minder verzuring en spiervermoeidheid er zal optreden tijdens intensieve trainingen !

Carnosine heeft tal van functies: Het wordt aanzien als anti-oxidant en gaat het teveel aan vrije radicalen te baas. Carnosine beschermt tevens tegen ouderdomsverschijnselen en ondersteunt het immuunsysteem. Het voorkomt spierverzuring zodat je langer kan trainen wat uiteindelijk leidt tot betere prestaties. Tevens is het bewezen dat voldoende hoge concentraties carnosine, spierblessures voorkomt, wondverzorging bevordert en zodoende helpt het herstel van beschadigde spieren sterk te verbeteren ! Via eiwitrijke producten zoals kip, rundvlees, varkensvlees en vis krijg je dagelijks carnosine binnen. Maar bij intensieve inspanningen zijn deze carnosine gehaltes onvoldoende hoog om effectief te kunnen zijn.

Waarom supplementeren met beta-alanine ?

Carnosine wordt -voor het wordt opgenomen in de bloedbaan- door de darmen afgebroken in beta-alanine en L-histidine. De keuze om supplementatie van beta-alanine boven carnosine te verkiezen is een logische keuze, je zou nl. twee keer zoveel carnosine als beta-alanine moeten innemen om hetzelfde effect te krijgen. Daarom is supplementatie met beta-alanine het doeltreffendst ! Bij sporters met een eiwitrijk dieet is er al voldoende histidine in de spieren aanwezig om samen met beta-alanine carnosine te vormen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat juist beta-alanine de beperkende stap is voor de synthese van carnosine in de spieren en niet histidine. Supplementeren met beta-alanine is zelfs zo effectief dat het de spiercarnosineconcentraties wel tot 80% kan verhogen. Mensen die niet voldoende eiwitten via hun dagelijkse voeding binnen krijgen zoals vegetariërs, veganisten en ouderen hebben vaak een tekort aan histidine. Deze mensen kunnen baat hebben bij het supplementeren van histidine bij hun beta-alanine.

* Effects of beta-alanine supplementation and high-intensity interval training on endurance performance and body composition in men a double-blind trial (Abbie E Smith ea - Journal of the International Society of Sports Nutrition)

Extra informatie

Extra informatie

Hoofddoel Krachtuithouding
Overige doelen Kracht boost
Hoofdingrediënt Beta-alanine
Wanneer Gebruiken Voor, Na
Vorm Pil
Kenmerken
 • Beta-Alanine is een aminozuur
 • Verhoogt spieruithouding en duurkracht
 • Voorkomt melkzuurvorming in de spieren
 • Verzuring leidt tot zware benen en brandend gevoel in de spieren
 • Verbetert hoog-intensieve prestaties met herhaalde intervallen van 2-3 minuten
 • Geschikt voor duur-, kracht- en intervalsporters
 • Ideaal gedurende de opbouwfase bij kracht- en intervaltraining
 • Dagelijks te nemen gedurende meerdere weken (laadfase)
 • Eerste effecten na 1-2 weken
 • Maximaal effect na 4 weken
 • Mag gedurende 12 weken worden gebruikt
 • Verpakking 120 caps = 30 dosissen (dagen)
Cafeïne Nee

Samenstelling

Ingredienten: Beta-alanine, capsule: gelatine, kleurstof: titaniumdioxide.

1 capsule = 800mg beta-alanine. 4 capsules = 3200mg beta-alanine.

Gebruik

Gedurende een periode van 5 weken voorafgaand aan een piekmoment: Neem 2 capsules PERFORMANCE Beta-Alanine 's ochtends en 2 capsules 's avonds met 250 ml water. Effect al voelbaar na 1 week, en maximaal na 5 weken.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Wielrennen

Wielrennen

Vanaf: € 2,90

Triatlon

Triatlon

Vanaf: € 2,90

Marathon

Marathon

Vanaf: € 3,15

Zwemmen

Zwemmen

Vanaf: € 5,95

Mountainbike

Mountainbike

Vanaf: € 2,90

Voetbal

Voetbal

Vanaf: € 2,90

Basketbal

Basketbal

Vanaf: € 2,90

Tennis

Tennis

Vanaf: € 2,90